Blommegalette
8. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En smuk og velsmagende dessert med blommer. Brug gerne forskellige slags blommer for farve og smag.
Bemærk
Hviletid: ½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend smør, mel, sukker og vaniljekorn i en blender, til dejen smuldrer. Tilsæt vand, og blend igen, til dejen samler sig. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.
Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Læg dem i en skål med honning og bladene fra 3 timianstilke.
Tænd ovnen på 200°. Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Fordel blommefyldet over dejen, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri. Lad dejen ligge på 1 stykke bagepapir.
Fold kanten op omkring fyldet, og pensl kanten med sammenpisket æg.
Bag blommegaletten i ovnen i 25-30 minutter. Pynt kagen med de resterende timianstilke.<br />
Servér evt. med flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk