Blommegalette

8. december 2020 af .

Foto: Columbus Leth

En smuk og velsmagende dessert med blommer. Brug gerne forskellige slags blommer for farve og smag.

Bemærk
Hviletid: ½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend smør, mel, sukker og vaniljekorn i en blender, til dejen smuldrer. Tilsæt vand, og blend igen, til dejen samler sig. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.
Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Læg dem i en skål med honning og bladene fra 3 timianstilke.
Tænd ovnen på 200°. Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Fordel blommefyldet over dejen, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri. Lad dejen ligge på 1 stykke bagepapir.
Fold kanten op omkring fyldet, og pensl kanten med sammenpisket æg.
Bag blommegaletten i ovnen i 25-30 minutter. Pynt kagen med de resterende timianstilke.<br /> Servér evt. med flødeskum til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar