Blommeclafoutis med hasselnødder
8. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Klassisk fransk kage, som også kan laves med andre frugter og bær, alt efter sæson. Smager skønt lun med en klat flødeskum eller vaniljeis til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og halvér blommerne, og fjern stenene. Steg dem i smør, sukker og vaniljesukker på en pande med skærefladen nedad i 2-3 minutter. Lad dem afkøle.
Bland mandelmel, hvedemel, sukker, korn fra vaniljestangen og fintrevet citronskal i en skål.
Tilsæt sødmælk, æg og æggeblommer, og pisk dejen glat med en elpisker.
Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad med smør, og drys lidt sukker over smørret. Hæld dejen i formen.
Læg blommerne i fadet med skærefladen opad, og drys med hasselnøddeflager og rørsukker.
Bag clafoutis i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden, og dejen er stivnet. Servér tærten lun.
Tip!
Lav gerne din egen mandelmel af fintblendede mandler med skal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk