Blomkålssuppe og toast med hjemmelavet rejeost
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Blomkålssuppen har en dejlig mild smag, som de fleste kan lide. Og når du laver din rejeost selv, så er du sikker på, at rejerne er af god kvalitet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkål. Skær ½ cm af det yderste lag af blomkålshovedet, og gem det til blomkålsdrys. Skær resten af blomkålen i grove stykker. Skræl kartoflen, og skær den i store stykker.
Læg blomkål og kartoffel i en gryde, tilsæt mælk, og hæld vand over, så det dækker. Bring i kog, og lad blomkål og kartoffel koge under låg i ca. 20 minutter, til alt er helt mørt.
Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden),til den er helt jævn, og spæd evt. op med vand, hvis den er for tyk. Smag til med salt og peber.
Den del af blomkålen, som du tog fra i starten, skal nu hakkes groft og blandes med klippet dild i en skål.
Riv skal af hele citronen, og pres saften af halvdelen. Rør flødeosten blød og luftig med citronskal og citronsaft. Hak rejer groft, og vend dem i osten.
Skær brødet i skiver, og rist dem på en brødrister eller under grillen i ovnen. Smør rejeosten på brødene.
Servér suppen med blomkålsdrys på toppen og toast med rejeost ved siden af.
Tip!
Glem alt om, hvem der finder rejen – når du selv laver rejeosten, har du garanti for, at der ikke er sparet på det gode fyld.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk