Blomkålssuppe med timian og parmaskinke
21. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En smuk og cremet suppe er som regel et stort hit både hos børn og voksne.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Skyl blomkålen, skær stokken af, og skær resten i grove stykker. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt løg, blomkål, kartofler og timian. Lad det hele småstege ved middel varme i 3-4 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt hønsebouillon, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Kassér timiankvistene. Tilsæt fløde, og blend suppen glat med en stavblender. Varm suppen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud af ovnen, afkøl en smule, og bræk dem i mindre stykker.
Anret blomkålssuppen i skåle, og top med sprød parmaskinke og frisk timian. Servér groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på blomkålssuppe
Powered by Froala Editor