Blomkålssuppe med timian og parmaskinke

En smuk og cremet suppe er som regel et stort hit både hos børn og voksne.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Skyl blomkålen, skær stokken af, og skær resten i grove stykker. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt løg, blomkål, kartofler og timian. Lad det hele småstege ved middel varme i 3-4 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt hønsebouillon, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Kassér timiankvistene. Tilsæt fløde, og blend suppen glat med en stavblender. Varm suppen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud af ovnen, afkøl en smule, og bræk dem i mindre stykker.
Anret blomkålssuppen i skåle, og top med sprød parmaskinke og frisk timian. Servér groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
21. august 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar