Blomkålssuppe med sprøde grønkålschips
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
En fløjlsblød og mild blomkålssuppe med kartofler, som mætter og varmer i en kold tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Pil og hak løget.
Opvarm en gryde med olie, og steg blomkål, kartofler og løg let ved middel varme i 2-3 minutter.
Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen jævn og glat, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 150°.
Skyl og tør grønkålen. Vend den med olivenolie og lidt salt, og fordel den på en bageplade med bagepapir.
Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød og lækker. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Anret den skoldhede suppe i portionsskåle, og top med de sprøde grønkålschips og ristede pinjekerner. Servér straks med fuldkornsbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk blomkålssuppe-opskrift
Powered by Froala Editor