Blomkålssuppe med ristet grønkål og sprød serrano

6. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Denne cremede suppe er hurtig at lave og perfekt til en hverdagsaften. Top den med sprød grønkål og serrano, og servér med ristet rugbrød – så har du et mættende og lækkert måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg. Del blomkål i små buketter, og skær stokken i små tern.
Steg løg og blomkål let i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med salt og peber, og vend rundt, så blomkålen ikke tager farve.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og muskatnød. Lad suppen simre i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér olien ind i kålbladene, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt.
Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter, til kålen er sprød. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød.
Tag laurbærbladene op af suppen, og blend suppen med en stavblender eller i en blender. Pres saften af citronen. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft.
Top suppen med grønkål og serranoskinke, og servér med ristet rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar