Blomkålssuppe med rejer

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Få varmen med en cremet og dampende varm blomkålssuppe fyldt med grøntsager og en god sjat fløde.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkålen, del den i buketter, og gem en håndfuld til topping. Pil løget, og skær det i mindre stykker. Skræl kartoflen, og skær den i grove stykker.
Steg blomkål, løg og kartoffel i olie i en gryde i 3-4 minutter, til det er let mørt.
Hæld bouillon og fløde i gryden, og læg låg på. Lad grøntsagerne koge helt møre i ca. 15 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt revet muskatnød.
Hak den gemte blomkål fint. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skær limefrugten i halve. Pluk og hak koriander og dild.
Vend blomkål med forårsløg, limesaft og urter. Afdryp rejerne, og vend dem med blomkålen.
Anret blomkålssuppen i dybe tallerkener, og drys toppingen over. Spis med lunt brød og smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar