Blomkålssuppe med rejer
11. april 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Få varmen med en cremet og dampende varm blomkålssuppe fyldt med grøntsager og en god sjat fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, del den i buketter, og gem en håndfuld til topping. Pil løget, og skær det i mindre stykker. Skræl kartoflen, og skær den i grove stykker.
Steg blomkål, løg og kartoffel i olie i en gryde i 3-4 minutter, til det er let mørt.
Hæld bouillon og fløde i gryden, og læg låg på. Lad grøntsagerne koge helt møre i ca. 15 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt revet muskatnød.
Hak den gemte blomkål fint. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skær limefrugten i halve. Pluk og hak koriander og dild.
Vend blomkål med forårsløg, limesaft og urter. Afdryp rejerne, og vend dem med blomkålen.
Anret blomkålssuppen i dybe tallerkener, og drys toppingen over. Spis med lunt brød og smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk