Blomkålssuppe med jordskokker og bacon

18. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Grøntsagerne til suppen her bages bløde i ovnen, inden de blendes med resten af ingredienserne. Det giver en ekstra fyldig suppe med en rund og blød smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Del blomkålen i buketter, og skær jordskokker og fennikel i tern, så alle stykkerne har nogenlunde samme størrelse.
Vend blomkål, jordskokker og fennikel med olie, salt og peber, og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagerne møre i ovnen 20-25 minutter, og vend rundt et par gange undervejs.
Steg bacon sprødt i en stor gryde. Tag bacon op, og sautér hakket løg, til det er blødt. Hæld hvidvin over, og lad det koge ind til det halve. Rør presset hvidløg, laurbærblade, fløde og bouillon i. Lad det simre i nogle minutter.
Hæld de bagte grøntsager i gryden, og kog videre i 10 minutter.
Fisk laurbærbladet op. Blend suppen, hvis du ønsker en lind konsistens, eller lad den beholde sin grove struktur.
Servér suppen med bacon, valnødder og grofthakket persille på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar