Blomkålssuppe med gurkemeje og ingefær
10. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke gule blomkålssuppe er rig på antiinflammatoriske råvarer som ingefær og gurkemeje. Og så er smagen perfekt afbalanceret med sødme fra kokosmælken og syrlighed fra limefrugten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem med halvdelen af olien, og krydr let med salt. Bag blomkålen i ovnen i 15 minutter.
Pil og hak løget. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg og ingefær i resten af olien i en gryde, til løgene bliver klare.
Tilsæt gurkemeje og de ristede blomkålsbuketter, og vend rundt. Hæld kokosmælk og bouillon i gryden, og bring retten i kog. Pres saften af limefrugten.
Blend suppen med en stavblender, til den bliver jævn og cremet. Smag til med limesaft, salt og peber.
Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver. Rist sesamfrø let på en tør pande.
Top suppen med radiseskiver, sesamfrø, mynteblade og kokosflager. Servér evt. med ristet brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på nem blomkålssuppe
Powered by Froala Editor