Blomkålssuppe

8. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En cremet blomkålssuppe med kartofler og porrer, der giver den milde suppe lidt ekstra skarphed. Servér som forret, hovedret eller skrub af-mad.

Ingredienser

Sådan gør du

Del blomkålen i mindre buketter, og skær porren i skiver. Hak eller riv lidt blomkålsbuketter til pynt.
Pil løget, og skær det i kvarte. Skræl kartoflen, og skær den i tern.
Steg løg og porrer i olie og smør i en gryde, uden at de tager farve.
Tilsæt blomkål, kartoffeltern og vand, og kog op. Lad det simre i 20 minutter under låg.
Blend suppen, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Anret i varme skåle med revet blomkål, olivenolie og purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du blomkålssuppe

Vores blomkålssuppe er både enm at lave og smager skønt. Vil du skyde genvej eller opgradere suppen, kan du læse med herunder.

Nem blomkålssuppe

Vi lover dig, at blomkålssuppen her er nem at lave. Skal det dog gå endnu hurtigere, eller er der ingredienser du ikke har, kan du skyde genvej. En helt basissuppe kan du lave af blomkål, bouillon og fløde. Ja, og så lidt salt og peber. Mere kræver det faktisk ikke.

Både kartoffel, løg og porre gør dog noget godt for smag og konsistens. Kartofler er en god ingrediens i supper, fordi det mætter, og så jævner det også suppen, da den indeholder stivelse. Løg og porre giver en god og lidt skarp smag. Du kan godt nøjes med en af delene.

Blomkålssuppe med bacon

Her serveres blomkålssuppen med lidt olie og purløg, men du kan sagtens servere suppen med sprødstegt bacon. Sprøde croutoner og andre krydderurter er også fremragende til suppe.

Legeret blomkålssuppe

Ønsker du en endnu mere cremet suppe, kan du legere den. At legere betyder blot at jævne suppen. Det kan du gøre med en meljævning eller ved at tilsætte en eller to æggeblommer. Rør først æggeblommerne sammen med lidt af suppen, tag suppen af varmen, og rør den sammen med æggemassen. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar