Blomkålssalat med mandler og tahindressing

23. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Salaten med blomkål og mandler har et godt sprødt bid og får masser af god smag fra tahin, spidskommen og honning. Nemt og lækkert!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Del blomkålen i mindre buketter, og halvér dem. Skyl og afdryp.
Vend blomkålsbuketterne i gurkemeje og dukkah, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Spray lidt olie på blomkålsbuketterne, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Rør en dressing af citronsaft, tahin, spidskommen, honning og olie, og smag til med salt og peber.
Anret blomkålen på et fad, og drys med grofthakkede mandler og sesamfrø.
Dryp dressingen over blomkålen, top med lidt plukket salat, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar