Blomkålssalat med mandler og tahindressing
23. februar 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Salaten med blomkål og mandler har et godt sprødt bid og får masser af god smag fra tahin, spidskommen og honning. Nemt og lækkert!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Del blomkålen i mindre buketter, og halvér dem. Skyl og afdryp.
Vend blomkålsbuketterne i gurkemeje og dukkah, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Spray lidt olie på blomkålsbuketterne, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Rør en dressing af citronsaft, tahin, spidskommen, honning og olie, og smag til med salt og peber.
Anret blomkålen på et fad, og drys med grofthakkede mandler og sesamfrø.
Dryp dressingen over blomkålen, top med lidt plukket salat, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk