Blomkålssalat med laks og rugbrødscroutoner
26. marts 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det er nemmere at lave pocheret laks, end du tror! Med denne opskrift bliver fisken perfekt saftig, uden at det kræver en stor indsats.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern evt. skæl og skind fra laksen.
Hæld vand, eddike, grove stykker løg, laubærblad, salt og peberkorn i en gryde med en bund så stor, at laksen kan ligge i ét lag i bunden. Bring gryden i kog, og lad kogelagen simre i 5 minutter.
Læg laksestykkerne i gryden, og læg låg på. Lad dem simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og tag låget af.
Lad gryden stå i 10 minutter, inden den pocherede laks forsigtigt fjernes fra kogelagen. Lad den pocherede laks køle af.
Fjern bladene fra blomkålen, og skyl den. Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem i saltet vand i 3 minutter, til de er akkurat møre, men stadig har bid. Skyl de kogte blomkålsbuketter i iskoldt vand, så de køler af.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og hak dild, purløg og persille.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Vend dressing, rødløg, krydderurter og kapers sammen med blomkålen, og stil salaten på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene i olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde.
Anret blomkålssalaten på et serveringsfad, og fordel den pocherede laks over. Top med rugbrødscroutoner og evt. frisk dild, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk