Blomkålssalat med jordbær
2. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Fintsnittet blomkål bruges ofte som et lettere, grønt alternativ til couscous eller ris. Kålen er mættende og smager skønt som fyld i en salat med jordbær. Servér salaten med en syrlig sennepsdressing til.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen.
Rør en dressing sammen af citronsaft, citronskal, olie, honning, sennep, salt og peber.
Hak blomkålen helt fint i en foodprocessor. Skyl og tør rucola, og bland det sammen med blomkål i en stor skål.
Skyl og skær forårsløget i tynde, skrå skiver, og skær kødet fra avocadoerne i tern.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande, og hak dem groft.
Vend sennepsdressing, forårsløg, jordbær, avocado og mandler i salaten, men gem en smule til at komme på toppen som pynt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk