Blomkålssalat med hasselnødder og blåbær
15. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En knasende sprød salat med rå blomkål er nemt, enkelt og sundt tilbehør til de fleste retter. Servér den f.eks. til en hel kylling eller et stykke mørt kalvekød.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i tynde skiver. Kassér stokken.
Rist hasselnødderne let gyldne på en varm og tør pande. Afkøl dem let, og nulr de løse hinder af. Hak hasselnødderne groft.
Skyl og hak alle krydderurterne fint. Skyl citronen, riv skallen fint, og pres saften.
Rør citronsaft, citronskal, olie og honning sammen i en skål, og krydr dressingen med salt og peber.
Vend dressingen sammen med blomkål og krydderurter, og lad gerne salaten trække på køl i 30 minutter. Anret salaten på et fad, og top med hasselnødder og skyllede blåbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk