Blomkålssalat med figner
28. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne salat er inspireret af det mellemøstlige køkken med krydderier og dejlig sødme fra dadler, figner og karamelliserede rødløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Del blomkål i små buketter, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem i spidskommen, salt og olivenolie. Bag blomkålsbuketterne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pres saften af citronen. Rør ingredienserne til tahindressingen sammen, og tilsæt gradvist vand, indtil konsistensen er flydende.
Skær dadlerne i skiver. Rist pistacienødder på en tør pande, og hak dem groft. Skær figner i både. Skyl og hak persille groft.
Pil rødløget, og skær det i både. Steg løgbådene gyldne i olivenolie på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.
Anret de bagte blomkål sammen med spinaten på et salatfad. Dryp med tahindressing, og fordel karamelliserede rødløg, dadler, pistacienødder, figner og persille over. Vend let rundt, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk