Blomkålsris med broccoli
27. august 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Riv broccoli og blomkål helt fint, og bland dem sammen med krydderurter. Så får du en sundere udgave af almindelige hvide ris, du kan servere som tilbehør til f.eks. karryretter eller kød. Du kan også servere 'risene' i stedet for en salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen og broccolien. Kog broccolien ganske kort i kogende vand, og skyl den straks i iskoldt vand.
Riv blomkål og broccoli fint eller hak dem i en minihakker. Blend evt. stokkene fint også.
Hak kørvel og persille, og vend dem med revet blomkål og broccoli.
Pres citronen, og vend saften i blomkålsblandingen sammen med olien. Smag til med salt og peber.
Servér kålrisene til fisk, asiatiske retter eller lyst kød i stedet for almindelige ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk