Blomkålsris
27. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ris af blomkål? Ja det lyder måske mærkeligt, men denne sunde udgave af det velkendte tilbehør smager og mætter godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern blade og stok fra blomkålen, og skyl den.
Riv blomkålen på den fine side af et rivejern, eller giv den en hurtig tur i en blender, minihakker eller foodprocessor, til den har konsistens som ris.
Hæld letsaltet, kogende vand over dem, og lad dem trække i 1-2 minutter.
Afdryp godt inden servering.
Servér blomkålsris til f.eks. gryderetter eller som fyld i salater.
Tip!
Blomkålsrisene kan også spises rå eller ristes i smør på en pande sammen med f.eks. finthakket chili og hvidløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk