Blomkålspuré med mandler
11. oktober 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Den milde blomkålspuré med drys af sprøde, marinerede blomkålsbuketter, ristede mandler og krydderurter er delikat tilbehør til både kød og fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, del den i små buketter, og skær stokken i små tern. Tag halvdelen fra, og skær dem i ekstra små stykker uden for meget stok.
Vend de små blomkålsstykker med olivenolie og citronsaft, og stil dem til side. Gem resten af blomkålen.
Rist mandelflagerne lysebrune på en tør, varm pande, og drys dem med lidt flagesalt.
Kog resten af blomkålen i letsaltet vand i en gryde i ca. 5 minutter, til blomkålen er netop mør. Hæld kogevandet fra, men gem det!
Mos den kogte blomkål til en let mos sammen med smørret, brug en kartoffelmoser eller et piskeris.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt lidt af kogevandet, så konsistensen bliver som en glat og cremet puré.
Skyl og hak persillen. Bland de små, rå blomkålsbuketter med de ristede mandelflager og persille, og drys det sprøde blomkålsknas over den lune blomkålspuré umiddelbart inden servering.
Tip!
Har du blomkålspuré tilovers, så varm det op med bouillon og lidt fløde dagen efter, og spis det som en cremet blomkålssuppe med et stykke brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk