Blomkålspizza med serranoskinke
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Nem og sund blomkålspizza! Bundene er selvfølgelig ikke helt det samme som de sprøde, italienske hvedemelsbunde, men smagen er virkelig god og pizzaagtig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skær blomkålen i mindre buketter, og riv eller blend den i en foodprocessor til fine krummer. Rør blomkålskrummerne sammen med revet ost, æg, grahamsmel, oregano, salt og peber til en sammenhængende dej.
Del blomkålsdejen i det ønskede antal portioner, og bred den ud i ca. ½ cm tykke cirkler på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir – det er nemmest at bruge hænderne. Bag bundene i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tag dem ud, men lad ovnen være tændt stadigvæk.
Pil og hak løget fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løget ved middel varme uden at det tager farve. Tilsæt hakkede tomater og oregano, og varm saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Fordel tomatsaucen i et jævnt lag på blomkålsbundene.
Riv mozzarellakuglerne i mindre stykker, og fordel dem over tomatsaucen efterfulgt af serranoskinken. Sæt pizzaerne tilbage i ovnen, og bag dem i ca. 4 minutter, til osten er smeltet.
Top pizzaerne med rucola og tomater skåret i skiver. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk