Blomkålspizza med serrano og mozzarella
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Blomkålspizzaerne skal ikke sammenlignes med italiensk pizza, de er bare et herligt grønt alternativ til den klassiske hvedebund.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Blend dem til krummer i en foodprocessor.
Tilsæt æg, majsstivelse, friskrevet parmesan og salt, og blend igen til en jævn blomkålsmos.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og smør blomkålsmosen ud på bagepapiret, så den udgør 2 cirkler på ca. ½ cm’s tykkelse. Bag bundene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne.
Tag pizzaerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt om, så bunden vender opad. Læg dem på en bagerist. Bag dem på risten uden bagepapir i ovnen i 15 minutter, indtil bunden er sprød.
Smør tomatsauce på de sprøde pizzabunde med en ske. Bræk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Sæt pizzaerne i ovnen igen i 10 minutter, så osten smelter.
Top pizzaerne med serrano og masser af skyllet rucola, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk