Blomkålshummus
20. februar 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hummus på bagt blomkål bliver cremet og lækker. Drys med sprøde kikærter, der er prikken over i'et.
Bemærk
I Asien, Indien og Mellemøsten bruges sesamfrø ofte i maden. De små frø kan både være hvide, sorte og røde og bruges til bl.a. sesampastaen tahin, der indgår i hummus.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
Læg blomkålsbuketterne i en bradepande, og spray dem med olie. Krydr dem med spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
Hak blomkålen fint i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, citronsaft, tahin og halvdelen af kikærterne. Smag til med salt og peber.
Rist resten af kikærterne i olie og paprika på en pande i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
Pensl fladbrødene med olie, og rist dem sprøde på begge sider på en pande i ca. 5 minutter i alt.
Drys de sprøde kikærter og plukket mynte over hummussen, og servér med stave af ristet fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk