Blomkålsgratin og spidskålssalat med æbler og brombær

11. februar 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Mormormad, når det er bedst! En cremet blomkålsgratin, der får godt modspil af en sprød top af rasp og ost. Sammen med den friske spidskålssalat får retten ekstra sprødhed.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rens blomkål, og skær den i små buketter. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
Steg blomkål og porrer ganske let i smør på en dyb pande i 2 minutter. Fordel grøntsagerne i et ovnfad.
Rør æg, fløde og sennep sammen, og krydr med friskhakket timian, salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet, og drys med rasp og mozzarella. Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter.
Skyl spidskål, og snit den i tynde strimler. Skyl æbler, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persille. Bland spidskål, æbler og persille i en skål.
Pisk limesaft, honning og olivenolie sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend limedressingen sammen med spidskålssalaten, og servér den i en stor skål eller i flere små portionsskåle.
Skyl brombærrene, og fordel dem over spidskålssalaten. Servér gratinen varm med spidskålssalat og brød til.

Tip!

Hvis du har en rest kogt eller stegt kød eller fjerkræ, kan du lade det indgå sammen med blomkål og porrer. Kogte kartofler fra dagen før er også fine som fyld i en gratin.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar