Blomkålsgratin og aspargessalat
20. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Der er både knas og creme i denne vegetariske ret, der hurtigt kan blive en af de grønne favoritter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rens blomkålen, og skær den i små buketter. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
Steg blomkål og porrer i smør i en dyb pande ved middel varme i ca. 5 minutter. Fordel grøntsagerne i et ovnfad.
Rør æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne i fadet. Bland rasp og fintrevet parmesan, og drys det på toppen. Bag gratinen i ovnen i 40 minutter.
Smelt smørret på en pande. Tilsæt smuttede mandler, og rist dem godt i smørret i et par minutter. Krydr med salt. Afkøl mandlerne.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mundrette, skrå stykker. Læg aspargesstykkerne i en flad beholder, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i kogevandet i 2 minutter. Afdryp, skyl dem i koldt vand, og afdryp igen.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend asparges og tomater sammen med olie og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber. Drys med høvlede parmesanflager og smørristede mandler.
Skyl og hak persillen groft, drys den over blomkålsgratinen, og servér med aspargessalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk