Blomkålsgratin med skinke

Her er en hurtig version af gratin, der er nem at samle, og som passer sig selv, imens du laver noget andet. Den kan både spises varm, lun og kold.

Blomkålsgratin med skinke
0-30 min.

(0)

7. maj 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Blomkålsgratin

blomkål
1
smør til formen
1 spsk.
rasp til form og top
2 spsk.
æg
8
parmesan
30 g
dijonsennep
1 spsk.
mælk
1 dl
forårsløg
3
kogt skinke
100 g
parmesan
30 g

Til servering

blandet grøn salat
Evt. brød

Sådan gør du

Blomkålsgratin

Tænd ovnen på 200° varmluft. Del blomkålen i små buketter, og damp dem i kogende, saltet vand i 4-5 minutter. Afdryp dem grundigt.
Smør en tærteform med smør, og drys den med 1 spsk. rasp.
Pisk æggene sammen med halvdelen af den friskrevne parmesan, sennep og mælk.
Snit forårsløgene i tynde skiver, og skær skinken i strimler eller tern. Vend begge dele i æggemassen sammen med blomkål.
Hæld det hele i den smurte form. Vend resten af parmesanen med 1 spsk. rasp. Drys det over gratinen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, til den er gennemtilberedt.

Servering

Servér den varme eller lune gratin med en god salat og evt. brød til.

Tip!

Du kan naturligvis undlade skinke og lave den vegetarisk.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'