Blomkålsgratin med skinke
Her er en hurtig version af gratin, der er nem at samle, og som passer sig selv, imens du laver noget andet. Den kan både spises varm, lun og kold.

0-30 min.
(0)
7. maj 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Blomkålsgratin
- blomkål
- 1
- smør til formen
- 1 spsk.
- rasp til form og top
- 2 spsk.
- æg
- 8
- parmesan
- 30 g
- dijonsennep
- 1 spsk.
- mælk
- 1 dl
- forårsløg
- 3
- kogt skinke
- 100 g
- parmesan
- 30 g
Til servering
- blandet grøn salat
- Evt. brød
Sådan gør du
Blomkålsgratin
Tænd ovnen på 200° varmluft. Del blomkålen i små buketter, og damp dem i kogende, saltet vand i 4-5 minutter. Afdryp dem grundigt.
Smør en tærteform med smør, og drys den med 1 spsk. rasp.
Pisk æggene sammen med halvdelen af den friskrevne parmesan, sennep og mælk.
Snit forårsløgene i tynde skiver, og skær skinken i strimler eller tern. Vend begge dele i æggemassen sammen med blomkål.
Hæld det hele i den smurte form. Vend resten af parmesanen med 1 spsk. rasp. Drys det over gratinen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, til den er gennemtilberedt.
Servering
Servér den varme eller lune gratin med en god salat og evt. brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner