Blomkålsgratin med persille og cheddar
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En blomkålsgratin er cremet og lækkert tilbehør, som kan serveres til f.eks. kylling, svinekød eller lam.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær blomkål i små buketter, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er let møre. Afdryp i en sigte.
Pil løget. Opvarm mælk og løg i en gryde, til det er lunt. Tag gryden fra varmen, og kassér løget. Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt den lune mælk lidt ad gangen, og pisk i saucen, til den tykner. Lad saucen småkoge i 2 minutter under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Bland revet cheddar, rasp og hakket persille sammen.
Varm ovnen op til 200°. Fordel blomkål i et ovnfad, hæld saucen over, og drys med den sprøde raspblanding i et jævnt lag. Bag gratinen i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk