Blomkålsgratin med persille og cheddar

4. september 2023 af .

Foto: Peter Kam

En blomkålsgratin er cremet og lækkert tilbehør, som kan serveres til f.eks. kylling, svinekød eller lam.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær blomkål i små buketter, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er let møre. Afdryp i en sigte.
Pil løget. Opvarm mælk og løg i en gryde, til det er lunt. Tag gryden fra varmen, og kassér løget. Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt den lune mælk lidt ad gangen, og pisk i saucen, til den tykner. Lad saucen småkoge i 2 minutter under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Bland revet cheddar, rasp og hakket persille sammen.
Varm ovnen op til 200°. Fordel blomkål i et ovnfad, hæld saucen over, og drys med den sprøde raspblanding i et jævnt lag. Bag gratinen i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar