Blomkålsgratin

En klassisk, cremet blomkålsgratin med sprød rasp på toppen. Det bliver ikke meget nemmere at få grøntsagerne ned.

Ingredienser

Udstyr

en ovnfast form, der passer i størrelsen til blomkålen

Sådan gør du

Del blomkålen i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har masser af bid. Gem lidt af kogevandet.
Smelt smørret i en lille gryde, og hæld melet i. Tilsæt mælken og lidt af kogevandet fra blomkålen. Lad saucen koge godt igennem, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.
Del æggene i blommer og hvider. Lad saucen køle lidt af, og rør så æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
Tænd ovnen på 200°. Smør formen, og drys halvdelen af raspen i.
Hæld ¹/₃ af æggeblandingen i formen, og læg blomkålen ovenpå. Hæld resten af æggeblandingen over, og drys med revet ost og resten af raspen. Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter. Sørg for ikke at åbne ovnlågen under bagningen, da det får gratinen til at falde sammen.
Servér gratinen med en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar