Blomkålsfalafel
30. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Sprøde blomkålsfalafler med revet ost, der har en skøn smag og lækker konsistens. Falaflerne smager godt i pitabrød eller som anden erstatning for kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, skær den i mindre stykker, og hak den i en foodprocessor.
Rør rasp, paprika, salt, cheddar og æg i blomkålen.
Saml farsen, rul den til kugler på størrelse med frikadeller, og vend dem i rasp.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp lidt olie over.
Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 220°.
Tip!
Vi har valgt at bruge blomkål, da den har den mest neutrale kålsmag. Men du kan også lave retten af broccoli, rosenkål eller rodfrugter. Kikærter kan også bruges og vil få retten til at smage hen ad traditionelle falafler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk