Blomkålsfalafel

30. november 2018 af .

Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic

Sprøde blomkålsfalafler med revet ost, der har en skøn smag og lækker konsistens. Falaflerne smager godt i pitabrød eller som anden erstatning for kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkålen, skær den i mindre stykker, og hak den i en foodprocessor.
Rør rasp, paprika, salt, cheddar og æg i blomkålen.
Saml farsen, rul den til kugler på størrelse med frikadeller, og vend dem i rasp.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp lidt olie over.
Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 220°.

Tip!

Vi har valgt at bruge blomkål, da den har den mest neutrale kålsmag. Men du kan også lave retten af broccoli, rosenkål eller rodfrugter. Kikærter kan også bruges og vil få retten til at smage hen ad traditionelle falafler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar