Blomkålscurry med sprøde kikærter

3. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Bagt blomkål og ristede kikærter er et genialt alternativ til kød, og så smager det bare smaddergodt!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken. Hold dem varme under låg indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, del den i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend blomkålen med halvdelen af olien og salt.
Dræn kikærterne i en sigte, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend kikærterne i resten af olien og garam masala. Sæt begge bageplader i ovnen i ca. 25 minutter, til blomkålen er gylden, og kikærterne er sprøde.
Pil og hak løg. Pil hvidløg, og skræl ingefær. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karrypasta, karrypulver, garam masala, salt og peber. Pluk korianderbladene fra stilkene, og gem bladene til pynt. Hak stilkene groft, og rør dem i gryden.
Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad retten simre, indtil de bagte blomkålsbuketter kan vendes i gryden. Smag til med salt, peber og limesaft.
Servér med ris, og drys sprøde kikærter og korianderblade over ved servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar