Blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble
9. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke kød i denne nemme karryret, men til gengæld masser af grøntsager og smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Rens blomkål, og skær i små buketter.
Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt blomkålen, og lad den stege med i 1 minut.
Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i den.
Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter. Pres saften af citronen. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Rens og snit forårsløg fint. Hak cashewnødder groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.
Tip!
Retten kan sagtens fryses og varmes op igen en anden dag. Frys den ned uden tilbehøret (æbler, forårsløg, nødder og ris).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk