Blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble
9. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke kød i denne nemme karryret, men til gengæld masser af grøntsager og smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Rens blomkål, og skær i små buketter.
Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt blomkålen, og lad den stege med i 1 minut.
Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i den.
Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter. Pres saften af citronen. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Rens og snit forårsløg fint. Hak cashewnødder groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.
Tip!
Retten kan sagtens fryses og varmes op igen en anden dag. Frys den ned uden tilbehøret (æbler, forårsløg, nødder og ris).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Lynhurtig blomkålscurry!
Den her blomkålscurry er så god at have i sit arsenal. Den er vegetarisk, og den nem og hurtig at lave, så den passer lige ind i det hverdagskøkken, hvor det godt må være nemt, lækkert og lidt oftere vegetarisk. Der er ikke meget, der skal forberedes, curryen skal simre 10 minutter og så er der bare risene tilbage, som vi venter på - men så bliver der ryddet op i køkkenet imens, og så er den tid også sparet!