Blomkålscouscous med rejer, oliven og krydderurter

19. marts 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

Rettens navn kan godt snyde lidt, da der ikke er couscous i denne salat, men derimod blomkål, der rives til så fin en konsistens, at den minder om couscous. Den hårde, hele blomkål bliver på denne måde mere imødekommende, og dens milde, søde smag udgør en fantastisk base i en salat som denne, der har mange karakterfulde ingredienser som oliven, forårsløg, krydderurter og rejer.

Ingredienser

Sådan gør du

Lad rejer dryppe af i et dørslag.
Skær blomkål i grove stykker, og kør dem i en foodprocessor til finthakket, eller riv dem fint på et rivejern.
Snit forårsløgene fint, og halvér tomaterne.
Bland rejer, blomkålscouscous, forårsløg, tomater og oliven sammen. Dryp olien over blandingen, og vend det hele rundt.
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at knitre. Tag dem af varmen, og lad dem køle lidt af.
Vend purløg og persille i salaten, og smag den til med salt og peber. Strø græskarkernerne over.
Servér salaten med citron til at dryppe over og brød til.

Tip!

Servér også blomkålscouscous som tilbehør, for eksempel til grillmaden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar