Blomkålscouscous med jordbær
27. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Er det couscous? Nej, det er blomkål, som er revet fint på et rivejern. Find rivejernet og blomkålen frem, så har du den perfekte base til en lækker salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålsbladene, og snit dem fint. Hæld kogende vand over bladene, og lad dem dryppe af.
Skyl blomkålen, og riv den groft. Skyl persillen. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Blend persille, citronskal, friskpresset citronsaft, olie, salt og peber sammen i en blender. Vend persilleolien sammen med blomkål og kapers.
Skyl forårsløg, og snit den fint på skrå. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Vend forårsløg og jordbær i salaten.
Rist cashewnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Drys nødderne over salaten. Servér straks.
Tip!
Skal det gå ekstra hurtigt, kan du skære blomkålen i store buketter og køre dem i en blender til den samme konsistens som couscous.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk