Blomkålsbøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Hvis du vil have ekstra smag i salaten, kan du koge quinoaen i god bouillon eller med hele krydderier i kogevandet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Løsn lidt med en gaffel.
Skyl og halvér tomaterne. Rist mandlerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter.
Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Vend quinoa med tomater, mandler og fennikel. Pynt med masser af friskhakket dild.
Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Skræl ingefær, og rens chili. Blend ingefær, chili og korianderblade i en minihakker.
Tilsæt limesaft og revet limeskal, fiskesauce, honning og sesamolie, og blend til en grov dressing.
Fjern bladene fra blomkålshovedet. Skær det i 4 store skiver på ca. 2½ cm’s tykkelse.
Steg blomkålsskiverne i olie på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Servér dem med quinoa-tabbouleh dryppet med spicy dressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk