Blomkålsbøf med brunet smør, kapers og salvie
8. april 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En bøf af blomkål? Ja, den er god nok - og tilberedt på den helt rigtige måde er den et godt alternativ til den gamle hakkedreng.
Bemærk
Her er der pyntet med appelsintagetes, som er spiselige blomster.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, og fjern bladene. Kog blomkålen i 4-5 minutter i en gryde med letsaltet vand. Afdryp og skær blomkålen i 4 tykke skiver.
Steg skiverne på en pande med olie, 1 spsk. smør og salvieblade i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og har fået godt med farve. Fordel blomkålsbøfferne på tallerknerne.
Brun resten af smørret på panden, og dryp det over bøfferne. Pynt med kapersbær og evt. spiselige blomster. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk