Blomkål med rejesauce og dild

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Blomkål med rejer kaldes også maskeret blomkål, og er en klassiker i det danske køkken! Servér med rigeligt frisk dild og kom i ægte mormor-stemning.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens blomkålen, og skær det nederste af stokken væk. Læg blomkålshovedet i en stor gryde med vand, bring det i kog, og lad blomkålen koge i 6-8 minutter, så den stadig har godt med “bid".
Træk gryden væk fra kogepladen, og tag noget af kogevandet fra (det, der skal bruges i rejesaucen). Lad blomkålen ligge i gryden i det sidste af kogevandet, mens du laver saucen.
Smelt smørret i en kasserolle. Rør melet i. Hæld kogevandet i gryden lidt ad gangen, og rør godt. Lad hele tiden saucen samle sig og tykne, før du rører mere vand i.
Fortsæt, til saucen er tyk og cremet – måske skal du ikke bruge alt kogevandet.
Smag saucen til med lidt fintrevet muskatnød, ketchup og tabasco.
Læg blomkålshovedet på et fad, og lad det dryppe af. Hæld vandet fra fadet. Vend rejerne i den varme sauce lige før servering – de må ikke koge!
Hæld rejesaucen over blomkålshovedet på fadet, pynt rundhåndet med hakket dild, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar