Blødkogte æg og brødstænger med bacon og asparges
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Blødkogte æg smager fortrinligt sammen med salt, og det bidrager den sprøde bacon i den grad med. Dyp de sprøde brødstænger ned i den bløde blomme, og spis.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 215°, og sæt den på grillfunktion.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste træede ende af. Skær rugbrødet i tynde bjælker, som er lidt kortere i længden end aspargesene - du skal have lige så mange rugbrødsstænger, som du har asparges og bacon.
Læg 1 asparges og 1 brødskive sammen, og vikl 1 skive bacon stramt omkring. Gentag med resten af aspargesene.
Læg aspargesbrødstængerne på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil aspargesene er gennembagte, og baconen er sprød.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Læg æggene forsigtigt ned i gryden, skru ned for varmen, og kog æggene under låg i 5-7 minutter, indtil de er blødkogte.
Sæt de blødkogte æg i æggebægre, og servér dem straks sammen med de varme aspargesbrødstænger og evt. flagesalt.
Tip!
Hvis du vil lave en italiensk inspireret udgave af aspargesbrødstængerne, kan du i stedet for bacon bruge pancetta. Pancetta og bacon minder meget om hinanden i både udseende og smag, men pancetta er kun saltet (og nogle gange krydret),hvorimod bacon er både saltet og røget.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk