Blødende chokoladekage med peanutbutter

22. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Sprød udenpå og blød indeni – chokoladefondanter er jo intet mindre end lækre! Og det bliver endda endnu bedre, når der tilføjes peanutbutter. Glæd alle om bordet med en dessert, der overrasker!

Ingredienser

Udstyr

fire souffléforme/ramekiner, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Smør formene/ramekinerne, og drys dem med kakao.
Smelt chokolade og smør over et vandbad. Tag det af varmen, og rør det til en jævn masse. Afkøl det let.
Pisk de hele æg godt med æggeblommer og sukker, til piskeriset danner spor.
Sigt melet ned i blandingen, og vend det forsigtigt med en dejskraber. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i. Fordel ⅔ af dejen i formene, og kom 2 spsk. peanutbutter i midten af hver. Fyld formene med resten af chokoladedejen.
Bag kagerne i en 200° varm ovn i ca. 16 minutter, til de hæver op over formenes kant. Anret den varme chokoladefondant på en tallerken, og drys med kakao.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar