Blødende chokoladekage med peanutbutter
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Sprød udenpå og blød indeni – chokoladefondanter er jo intet mindre end lækre! Og det bliver endda endnu bedre, når der tilføjes peanutbutter. Glæd alle om bordet med en dessert, der overrasker!
Ingredienser
Udstyr
fire souffléforme/ramekiner, 8 cm i diameter
Sådan gør du
Smør formene/ramekinerne, og drys dem med kakao.
Smelt chokolade og smør over et vandbad. Tag det af varmen, og rør det til en jævn masse. Afkøl det let.
Pisk de hele æg godt med æggeblommer og sukker, til piskeriset danner spor.
Sigt melet ned i blandingen, og vend det forsigtigt med en dejskraber. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i. Fordel ⅔ af dejen i formene, og kom 2 spsk. peanutbutter i midten af hver. Fyld formene med resten af chokoladedejen.
Bag kagerne i en 200° varm ovn i ca. 16 minutter, til de hæver op over formenes kant. Anret den varme chokoladefondant på en tallerken, og drys med kakao.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk