Blodappelsinkage med mandler og sirup
7. juli 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Citrusfrugter er oplagte, når du vil bage en kage med masser af smag. Denne appelsinkage er bagt med mandelmel, så den er helt glutenfri.
Bemærk
Kogetid, blodappelsiner: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 kougelhopfform eller springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Skyl appelsinerne. Kog dem i en stor gryde med vand på lav varme i 1 time. Fisk appelsinerne op, og lad dem køle af.
Skær dem i mindre stykker, og fjern eventuelle sten. Blend appelsinerne i en blender. Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen luftige i en skål med en elpisker.
Blend mandlerne til mandelmel i en blender, og tilsæt mandelmel og bagepulver i dejen. Afslut med at vende appelsinpuréen i dejen. Vend den sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en kougelhopfform smurt med smør og drysset med hvedemel. Alternativt en springform med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 1 time. Bag kun kagen i 45 minutter, hvis du bruger en kougelhopfform.
Pres blodappelsinerne, imens kagen bager. Kog sukker og blodappelsinjuice i en gryde i 5 minutter, så sukkeret opløses. Hæld juicen på en flaske, og lad den køle af.
Tag kagen ud af ovnen. Prik i overfladen af kagen med en gaffel, og hæld den afkølede sirup over kagen. Drys flormelis over kagen, inden den serveres.
Tip!
Kan du ikke finde blodappelsiner, kan du bruge almindelige appelsiner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk