Blød polenta med salsiccia og tomat
26. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Hemmeligheden bag en god polenta er tilsmagning. Så vær ikke nærig med hverken salt, peber, smør eller parmesan. Salsiccia-pølse giver den perfekte smag og styrke til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Klem pølsefarsen ud af skindet, og steg den i olie på en pande, til den er smuldret og let gylden.
Pil og hak hvidløgene fint, og steg dem sammen med pølsen i et par minutter. Tilsæt salvie og hvidvin, kog op, og hæld tomatjuice ved. Kog op igen, og smag til med salt og peber.
Kog vand og vin op i en gryde. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til den tykner. Tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
Anret polentaen i dybe tallerkner. Top med salsiccia og lidt revet parmesan, og servér straks.
Tip!
Hvis du foretrækker en vegetarisk polenta, kan du toppe med stegte svampe, syltede tomater eller ristet græskar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk