Blinis med varmrøget laks og pesto
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Rødbeder og laks er en spændende kombination som fyld på disse skønne blinis. En forret, som dine gæster vil lægge mærke til – både på grund af farven og den lækre smag!
Bemærk
Ovntid, rødbeder: 1-1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skrub rødbeder, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand. Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne møre i ovnen i 1-1½ time.
Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej, og lad dejen hvile i 15 minutter.
Opvarm en pande med lidt smør eller olie, og sæt en spiseskefuld dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag færdige på den anden side. Hold pandekagerne varme.
Gnid skallen af de bagte og let afkølede rødbeder. Hak dem groft, og blend dem så i en blender eller minihakker til en ensartet masse.
Rør rødbedemassen sammen med cremefraiche og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Smør de lune blinis med flødeost. Bræk laksen i mindre stykker, og læg den oven på flødeosten sammen med rødbedepestoen. Pynt med dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk