Blinis med stenbiderrogn og purløg
17. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Små, buttede og delikate. Er du vild med pandekager, kommer du at elske disse blinis, som er den perfekte undskyldning for at spise pandekager til forret. Top dem med stenbiderrogn, rejer eller laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Varm mælken til 37° i en gryde, og hæld mælken over gæren. Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt begge slags mel og salt, og pisk dejen sammen med en elpisker.
Del æggene i blommer og hvider. Tilsæt blommerne og cremefraiche, og pisk dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Pisk hviderne luftige i en skål med en elpisker. Vend hviderne i dejen.
Steg blinis i lidt smeltet smør på en pande, indtil de er gyldne på begge sider.
Skyl og hak purløg. Servér blinis med purløg, cremefraiche, stenbiderrogn, friskpresset limesaft, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på blinis!