Blinis med stenbiderrogn og løg syltet i safran
Top de små blinis med stenbiderrogn og små stykker løg, der er syltet i safran for at give den flotte gule farve.

0-30 min.
(7)
10. oktober 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Blinis
- æg
- 1
- sødmælk
- 2 dl
- boghvedemel
- 75 g
- hvedemel
- 75 g
- salt
- ½ tsk.
- bagepulver
- ½ tsk.
- smør til stegning
Syltede løg med safran
- stort løg
- 1
- safrantråde
- ¼ g
- æbleeddike
- ½ dl
- vand
- ½ dl
- sukker
- 50 g
- laurbærblade
- 1
Til servering
- frisk stenbiderrogn
- 200 g
- salt
- 1 tsk.
- cremefraiche 38 %
- 100 g
Sådan gør du
Syltede løg med safran
Pil løget, og skær det i tynde både. Kog safran, eddike, vand, sukker og laurbærblad op i en gryde.
Tilsæt løgene, og sluk for varmen. Lad løgene trække i lagen i mindst ½ time.
Blinis
Del ægget i hvide og blomme. Rør æggeblomme, sødmælk, boghvedemel, hvedemel, salt og bagepulver sammen.
Pisk æggehviden luftig, og vend den i dejen. Steg blinis 1½-2 minutter på hver side i smør på en pande.
Servering
Smag på stenbiderrognen, og salt den efter behov.
Anret blinis med cremefraiche, stenbiderrogn og de syltede løg.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på blinis