Blinis med stenbiderrogn og løg syltet i safran
Foto: Columbus Leth
Top de små blinis med stenbiderrogn og små stykker løg, der er syltet i safran for at give den flotte gule farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste blinis
De små buttede, russiske pandekager laves traditionelt af mel og boghvedemel og spises med smetana (syrnet fløde), tvorog (surmælksost),smør og/eller kaviar.
Herhjemme laves pandekagerne også med en blanding af hvedemel og boghvedemel, men de spises oftest med cremefraiche, stenbiderrogn, kaviar, laks eller lignende.
Boghvedemel er glutenfri, og er lavet af fint formalet og afskallet boghvede. Den har sin helt egen fyldige smag, og så giver den en god struktur til pandekagerne.
For at få den helt rigtige højde på pandekagerne, tilsættes lidt bagepulver. Æg er også med til at få pandekagerne til at hæve.
Blinis smager bedst, umiddelbart efter de er lavet. De skal lige køle lidt af, så toppingen ikke opvarmes. Pandekagerne kan dog sagtens forberedes en dag eller to inden servering, ligesom de også kan fryses ned.
Har du en blinis-pande, bruger du den. Ellers kan du sagtens bruge en almindelig pande og stege pandekagerne i små klatter.