Blinis med stenbiderrogn og cremefraiche
30. april 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Hjemmebagte blinis serveret med stenbiderrogn og cremefraiche er en fin lille forret eller appetizer først på året, hvor rognen er i sæson.
Bemærk
Brændenælder kan sagtens undlades i pandekagerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, og rør gæren ud i den lune mælk. Kom boghvedemel, ølandshvede, salt og æggeblomme ned i mælken, og rør det til en smidig dej.
Blanchér brændenælderne, hak dem, og tilsæt dem. Smelt smørret, og tilsæt det. Lad dejen hæve i ½ time på køkkenbordet.
Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt ned i dejen.
Hæld en lille smule olie på panden. Hæld små klatter af dejen på panden, og steg små blinis, indtil al dejen er brugt.
Anret de lune pandekager med cremefraiche, stenbiderrogn og tallerkensmækker. Drys med salt og friskkværnet peber.
Tip!
Pas på, at mælken ikke er for varm, når gæren røres i, for det kan dræbe gærcellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på blinis