Blinis med stenbiderrogn og cremefraiche

Hjemmebagte blinis serveret med stenbiderrogn og cremefraiche er en fin lille forret eller appetizer først på året, hvor rognen er i sæson.

Bemærk
Brændenælder kan sagtens undlades i pandekagerne.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og rør gæren ud i den lune mælk. Kom boghvedemel, ølandshvede, salt og æggeblomme ned i mælken, og rør det til en smidig dej.
Blanchér brændenælderne, hak dem, og tilsæt dem. Smelt smørret, og tilsæt det. Lad dejen hæve i ½ time på køkkenbordet.
Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt ned i dejen.
Hæld en lille smule olie på panden. Hæld små klatter af dejen på panden, og steg små blinis, indtil al dejen er brugt.
Anret de lune pandekager med cremefraiche, stenbiderrogn og tallerkensmækker. Drys med salt og friskkværnet peber.

Tip!

Pas på, at mælken ikke er for varm, når gæren røres i, for det kan dræbe gærcellerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. april 2020 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar