Blinis med stenbiderrogn

5. august 2022 af .

Foto: Peter Kam

Blinis med stenbiderrogn er en lækker forret, der især hitter i det tidlige forår, hvor rognen er i sæson. Blinis er små, russiske pandekager, som også kan toppes med laks, skinke eller bagt aubergine.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland boghvedemel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål. Del æggene i blommer og hvider.
Tilsæt æggeblommer, yoghurt, mælk og sukker til melblandingen, og rør det godt sammen til en klistret dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Smelt smørret. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med en elpisker. Rør det smeltede smør i dejen. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i dejen med en dejskraber.
Opvarm en (blinis)pande med lidt smør. Fordel dejen i hullerne i panden, og steg de små pandekager gyldne i ca. 2 minutter på hver side.
Pil og hak rødløg fint. Krydr stenbiderrognen med lidt salt. Anret de små blinis med cremefraiche, stenbiderrogn, rødløg og skyllet, klippet karse. Servér straks.

Tip!

Stenbiderrogn er typisk i sæson fra februar til april, men de findes også ofte på frost hos fiskehandleren eller på glas i supermarkedet, så de kan nydes hele året rundt. Kan du ikke få fat på stenbiderrogn, kan du i stedet toppe de små blinis med kaviar, ørredrogn, rejer eller røget laks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE BLINIS

Blinis er små buttede, russiske pandekager, der traditionelt laves af mel og boghvedemel og spises med smetana (syrnet fløde),tvorog (surmælksost),smør og/eller kaviar.

Herhjemme laves pandekagerne også med en blanding af hvedemel og boghvedemel, men de spises oftest med cremefraiche, stenbiderrogn, kaviar, laks eller lignende. Herunder kan du læse mere om blinis.

Blinis med boghvedemel

Boghvedemel er glutenfri, og er lavet af fint formalet og afskallet boghvede. Den har sin helt egen fyldige smag, og så giver den en god struktur til pandekagerne.

For at få den helt rigtige højde på pandekagerne tilsættes lidt bagepulver. Æg er også med til at få pandekagerne til at hæve. 

Kan blinis laves i forvejen?

Blinis smager bedst, umiddelbart efter de er lavet. De skal lige køle lidt af, så toppingen ikke opvarmes. Pandekagerne kan dog sagtens forberedes en dag eller to inden servering, ligesom de også kan fryses ned.

Blinis uden blinis-pande

Har du en blinis-pande, bruger du den. Ellers kan du sagtens bruge en almindelig pande og stege pandekagerne i små klatter, ligesom når du laver brunchpandekager.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar