Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn er en lækker forret, der især hitter i det tidlige forår, hvor rognen er i sæson. Blinis er små, russiske pandekager, som også kan toppes med laks, skinke eller bagt aubergine.

Blinis med stenbiderrogn
31-60 min.

(5)

August 5, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Stenbiderrogn er typisk i sæson fra februar til april, men de findes også ofte på frost hos fiskehandleren eller på glas i supermarkedet, så de kan nydes hele året rundt. Kan du ikke få fat på stenbiderrogn, kan du i stedet toppe de små blinis med kaviar, ørredrogn, rejer eller røget laks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE BLINIS

Blinis er små buttede, russiske pandekager, der traditionelt laves af mel og boghvedemel og spises med smetana (syrnet fløde),tvorog (surmælksost),smør og/eller kaviar.

Herhjemme laves pandekagerne også med en blanding af hvedemel og boghvedemel, men de spises oftest med cremefraiche, stenbiderrogn, kaviar, laks eller lignende. Herunder kan du læse mere om blinis.

Blinis med boghvedemel

Boghvedemel er glutenfri, og er lavet af fint formalet og afskallet boghvede. Den har sin helt egen fyldige smag, og så giver den en god struktur til pandekagerne.

For at få den helt rigtige højde på pandekagerne tilsættes lidt bagepulver. Æg er også med til at få pandekagerne til at hæve. 

Kan blinis laves i forvejen?

Blinis smager bedst, umiddelbart efter de er lavet. De skal lige køle lidt af, så toppingen ikke opvarmes. Pandekagerne kan dog sagtens forberedes en dag eller to inden servering, ligesom de også kan fryses ned.

Blinis uden blinis-pande

Har du en blinis-pande, bruger du den. Ellers kan du sagtens bruge en almindelig pande og stege pandekagerne i små klatter, ligesom når du laver brunchpandekager.


Måske du også kan li'