Blinis med stenbiderrogn
Blinis med stenbiderrogn er en lækker forret, der især hitter i det tidlige forår, hvor rognen er i sæson. Blinis er små, russiske pandekager, som også kan toppes med laks, skinke eller bagt aubergine.
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE BLINIS
Blinis er små buttede, russiske pandekager, der traditionelt laves af mel og boghvedemel og spises med smetana (syrnet fløde),tvorog (surmælksost),smør og/eller kaviar.
Herhjemme laves pandekagerne også med en blanding af hvedemel og boghvedemel, men de spises oftest med cremefraiche, stenbiderrogn, kaviar, laks eller lignende. Herunder kan du læse mere om blinis.
Blinis med boghvedemel
Boghvedemel er glutenfri, og er lavet af fint formalet og afskallet boghvede. Den har sin helt egen fyldige smag, og så giver den en god struktur til pandekagerne.
For at få den helt rigtige højde på pandekagerne tilsættes lidt bagepulver. Æg er også med til at få pandekagerne til at hæve.
Kan blinis laves i forvejen?
Blinis smager bedst, umiddelbart efter de er lavet. De skal lige køle lidt af, så toppingen ikke opvarmes. Pandekagerne kan dog sagtens forberedes en dag eller to inden servering, ligesom de også kan fryses ned.
Blinis uden blinis-pande
Har du en blinis-pande, bruger du den. Ellers kan du sagtens bruge en almindelig pande og stege pandekagerne i små klatter, ligesom når du laver brunchpandekager.