Blinis med hvedekerner, røget laks og pebercremefraiche

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Blinis er små russiske pandekager, som er meget velegnede at servere til forret.

Bemærk
Hviletid, dej: 10 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Bland hvedemel, grahamsmel, tørgær, salt og peber i en stor skål.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive med en elpisker.
Lun mælken i en gryde, og tag den af varmen. Blend den lune mælk med persillen.
Pisk æggeblommerne sammen med persillemælken, og rør det sammen med den tørre melblanding, så dejen bliver glat. Vend de kogte hvedekerner i dejen, og lad den hvile i 10 minutter. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen til sidst.
Opvarm en blinispande med smør, og steg blinierne, til de er gyldne og gennembagte.
Rør cremefraiche med peber og en smule salt. Anret blinierne med en skive røget laks, pebercremefraiche og klippet purløg.

Tip!

I stedet for laks kan du servere de små blinier med røget hellefisk, stenbiderrogn eller røget spegeskinke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar