Blanc-manger med abrikossauce
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Line Falck
En blanc-manger er en fransk fromage med fin mandelsmag.
Bemærk
Hviletid på køl: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
seks portionsglas
Sådan gør du
Blend mandler og mælk sammen i en foodprocessor, til mandlerne er helt findelte. Læg et rent viskestykke (ikke for fintvævet) i en sigte over en gryde, og hæld mandelmælken i.
Lad den dryppe igennem viskestykket, til der er ca. 2½ dl mandelmælk i gryden. Pres evt. viskestykket let sammen til sidst for at få det hele med.
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Lun mandelmælken med sukker og salt, til sukkeret er opløst. Tag husblassen op af vandet, og lad den smelte i mandelmælken. Afkøl ved stuetemperatur.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i mandelmælkblandingen. Fordel cremen i portionsglas, dæk dem med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i ca. 2 timer.
Dæk abrikoserne med vand i en lille gryde, og kog dem helt møre sammen med sukker og flækket vaniljestang. Tag vaniljestangen op, og blend abrikoserne til en fin puré med en stavblender. Justér evt. konsistensen med vand. Lad saucen køle af.
Hak mandlerne groft, og rist dem på en tør pande. Lad dem køle af.
Dryp abrikossauce på toppen af de afkølede, stivnede desserter, og top med det ristede mandeldrys.
Tip!
De gode mandelfibre, som bliver tilbage, når du har siet mandelmælken fra, kan du bruge i brød- eller bolledej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk