Blåmuslinger og lyssej med stegte tomater

31. juli 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Snyd ikke dig selv for denne smagfulde ret med dampede blåmuslinger og lyssej, stegte tomater og krydderurter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl muslingerne, og sørg for, at alle er lukkede og hele. Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker i, når du banker dem let mod bordpladen.
Pil og hak skalotteløg fint. Skyl chili og cherrytomater. Hak chilien fint, og skær tomaterne i halve. Steg skalotteløg og chili i olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt cherrytomater og hvidvin, og lad det koge op.
Skær lyssejfileten i lidt mindre stykker. Fordel muslinger og lyssej i den dybe pande. Krydr med salt og peber, og damp det hele under låg i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Kasser de muslinger, der ikke er åbne, og fordel resten i to dybe tallerkener. Drys med hakket persille og evt. andre friske krydderurter, og server straks med lunt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar