Blåmuslinger og lyssej med stegte tomater
31. juli 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Snyd ikke dig selv for denne smagfulde ret med dampede blåmuslinger og lyssej, stegte tomater og krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne, og sørg for, at alle er lukkede og hele. Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker i, når du banker dem let mod bordpladen.
Pil og hak skalotteløg fint. Skyl chili og cherrytomater. Hak chilien fint, og skær tomaterne i halve. Steg skalotteløg og chili i olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt cherrytomater og hvidvin, og lad det koge op.
Skær lyssejfileten i lidt mindre stykker. Fordel muslinger og lyssej i den dybe pande. Krydr med salt og peber, og damp det hele under låg i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Kasser de muslinger, der ikke er åbne, og fordel resten i to dybe tallerkener. Drys med hakket persille og evt. andre friske krydderurter, og server straks med lunt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk