Blåmuslinger i stærk tomatsauce

28. september 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Dampede muslinger i en frisk tomatsauce med chili og citrongræs. Servér evt. retten med et godt brød til.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens muslingerne grundigt. Tjek, at alle muslinger er lukkede, og kassér dem, der ikke lukker sig af sig selv efter et let bank mod køkkenbordet.
Skyl chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Pil og hak hvidløg fint. Hak citrongræs helt fint. Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern.
Steg tomater, chili, hvidløg og citrongræs i lidt olie i en gryde i 1-2 minutter.
Hæld herefter muslingerne i gryden sammen med limesaft, og lad retten simre i ca. 4 minutter under låg. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Smag saucen til med salt og peber. Skyl og pluk koriander, og drys dem over retten inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar