Blåmuslinger i stærk tomatsauce
28. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Dampede muslinger i en frisk tomatsauce med chili og citrongræs. Servér evt. retten med et godt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens muslingerne grundigt. Tjek, at alle muslinger er lukkede, og kassér dem, der ikke lukker sig af sig selv efter et let bank mod køkkenbordet.
Skyl chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Pil og hak hvidløg fint. Hak citrongræs helt fint. Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern.
Steg tomater, chili, hvidløg og citrongræs i lidt olie i en gryde i 1-2 minutter.
Hæld herefter muslingerne i gryden sammen med limesaft, og lad retten simre i ca. 4 minutter under låg. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Smag saucen til med salt og peber. Skyl og pluk koriander, og drys dem over retten inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk