Blåmuslinger i kokosmælk

Vesterhavet møder Thailand i denne ret, hvor blåmuslinger bliver kogt i kokosmælk. Hvis du plukker dine egne blåmuslinger, skal du rense dem ekstra grundigt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens muslingerne under rindende koldt vand. Kassér beskadigede muslinger samt muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordpladen.
Skyl forårsløg, skær bunden af, og skær resten i tynde skiver. Pil og hak hvidløg fint. Skræl og hak ingefær fint. Bank citrongræsset godt igennem med bagsiden af en grydeske, og hak det fint. Skær chilien i tynde skiver.
Steg forårsløg, hvidløg, ingefær, citrongræs og chili i olie i en stor gryde. Hæld kokosmælken over, og lad den koge ind i et par minutter. Smag saucen til med friskpresset limesaft.
Hæld muslingerne i gryden, og læg låg på. Lad muslingerne varme igennem, til de begynder at åbne sig – det tager højst 2-3 minutter.
Hak koriander fint. Rens chili, og skær den i små stykker. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig i gryden, og servér straks retten drysset med koriander og chili. Spis brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
24. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar