Blæksprutteringe med citronmayo
26. juni 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Køb rensede blæksprutter hos fiskehandleren eller fra frost, eller kast dig selv ud i at rense dem. Det er faktisk rigtig hyggeligt - og ungerne vil elske at være med!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommerne sammen med salt, sennep, eddike, citronsaft og fintrevet citronskal i en skål.
Pisk olien i lidt ad gangen, til du får en tyk og lækker mayonnaise. Smag til med salt og evt. mere citronskal.
Skær blæksprutterne i skiver, så du får blæksprutteringe. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Fordel hvedemel, sammenpiskede æg og semolinamel i hver sin dybe tallerken.
Varm olien op, til den syder, når du stikker enden af en tændstik i olien.
Vend blæksprutteringene i hvedemel, æg og semolinamel, og steg dem gyldne i den varme olie i 1-2 minutter. Afdryp dem på fedtsugende papir, og drys med salt.
Servér straks de friskstegte blæksprutteringe med citronmayo og citronbåde.
Tip!
Du kan erstatte lidt af olien i mayoen med citronolie, så den smager endnu mere af frisk citron.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk