Blæksprutteringe med citronmayo

26. juni 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Køb rensede blæksprutter hos fiskehandleren eller fra frost, eller kast dig selv ud i at rense dem. Det er faktisk rigtig hyggeligt - og ungerne vil elske at være med!

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne sammen med salt, sennep, eddike, citronsaft og fintrevet citronskal i en skål.
Pisk olien i lidt ad gangen, til du får en tyk og lækker mayonnaise. Smag til med salt og evt. mere citronskal.
Skær blæksprutterne i skiver, så du får blæksprutteringe. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Fordel hvedemel, sammenpiskede æg og semolinamel i hver sin dybe tallerken.
Varm olien op, til den syder, når du stikker enden af en tændstik i olien.
Vend blæksprutteringene i hvedemel, æg og semolinamel, og steg dem gyldne i den varme olie i 1-2 minutter. Afdryp dem på fedtsugende papir, og drys med salt.
Servér straks de friskstegte blæksprutteringe med citronmayo og citronbåde.

Tip!

Du kan erstatte lidt af olien i mayoen med citronolie, så den smager endnu mere af frisk citron.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar