Bladsellerisalat med æble, druer og valnøddedressing

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En sprød og crunchy salat med bitre smagsnuancer, som passer perfekt til fedtholdige ande- eller gåsestege.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens bladsellerien, og skær stænglerne og lidt af den grønne top i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i små tern uden kernehus. Skyl vindruerne, halvér dem, og fjern eventuelle kerner.
Blend ⅔ af valnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt eddike og de 2 slags olie, og blend igen. Hæld vandet i lidt ad gangen, mens maskinen kører.
Kør dressingen til en letflydende konsistens (måske skal alt vand ikke bruges). Smag til med honning, salt og peber.
Vend bladselleri, æble og vindruer sammen med ⅔ af dressingen, og sæt salaten på køl i 1 time.
Skyl julesalat (raddichiosalat),og del den i blade. Anret sellerisalaten i salatbladene, og drys med de sidste valnødder. Servér resten af dressingen ved siden af i en skål.

Tip!

Køb stenfri vindruer (evt. grønne i stedet for røde). Så slipper du for at pille de små sten ud, når du har halveret dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar