Bladsellerisalat med æble, druer og valnøddedressing
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En sprød og crunchy salat med bitre smagsnuancer, som passer perfekt til fedtholdige ande- eller gåsestege.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens bladsellerien, og skær stænglerne og lidt af den grønne top i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i små tern uden kernehus. Skyl vindruerne, halvér dem, og fjern eventuelle kerner.
Blend ⅔ af valnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt eddike og de 2 slags olie, og blend igen. Hæld vandet i lidt ad gangen, mens maskinen kører.
Kør dressingen til en letflydende konsistens (måske skal alt vand ikke bruges). Smag til med honning, salt og peber.
Vend bladselleri, æble og vindruer sammen med ⅔ af dressingen, og sæt salaten på køl i 1 time.
Skyl julesalat (raddichiosalat),og del den i blade. Anret sellerisalaten i salatbladene, og drys med de sidste valnødder. Servér resten af dressingen ved siden af i en skål.
Tip!
Køb stenfri vindruer (evt. grønne i stedet for røde). Så slipper du for at pille de små sten ud, når du har halveret dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk